Om oss

När du behöver en plåtslagare

Be-Pe är ditt plåtslageri i Uppsala med omnejd. 

Vilka är vi?

Ditt plåtslageri i Uppsala

I centrala Uppsala, på Salabacksgatan, ligger Be-Pe Plåtslageri. Här ryms ett familjärt företag bestående av fem anställda, varav fyra är plåtslagare med yrkesbevis och många års erfarenhet inom yrket. I vår verkstad finns all nödvändig utrustning för att utföra ett gediget plåtslageriarbete.

Vi kan plåt. Vårt kunniga team kan hantera alla sorters tak- och plåtarbeten för byggnadsföretag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i Uppsalaområdet. Stålplåt, koppar, aluminium, rostfritt och zink tillhör några material som vi jobbar med dagligen. Men vi ser också till att ditt tak håller i längden genom snöskottning, säkerhetsarbeten och löpande besiktningar. Vi utför även projektering vid större totalentreprenad.

Historien om Be-Pe

Mer än 40 år i plåtens tjänst

1978 grundar Bertil och Per-Arne Larsson Be-Pe Plåtslageri. Början på vad som skulle bli ett av Uppsalas långvarigaste familjeföretag. Bertil och Per drev i många år plåtslageriet som ett tvåmansföretag. Brytpunkten blev när Bertils son Magnus klev in i verksamheten i inledningen av 2000-talet.

Magnus tog sedermera över verksamheten 2008. Ett övertagande som inneburit företagsutveckling i form av ombildning till AB, ökat antal anställda, större lokaler och modernare maskinpark.

Miljöpolicy

Plåt ska vara hållbart

Alla måste dra sitt strå till miljöstacken. I vårt fall strävar vi alltid efter att använda återvinningsbara och miljödeklarerade produkter. Vi återvinner allt överblivet spill och levererar Green Coat-lackerad plåt. För att bli ännu bättre på miljövänliga lösningar har vi nära samarbeten med Dala-Profil, Lindab Sverige AB, Bevego, Hallsjö Brädgård, Beijer och Wijo Takavvattning.

Rotavdrag

Vi utför rotarbeten

Möjligheten till rotavdrag sänker den totala kostnaden på ditt projekt. Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag. Kravet är att det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och bor i. Bostaden kan också vara en fritidsbostad eller en bostad som du äger men som dina föräldrar bor i. Skattereduktion för rotarbeten medges för 30% av arbetskostnaden och sammanlagt högst 50 000 kronor per person och år.

Du behöver inte själv ansöka om rätten till rotavdrag. Det är utföraren, vi på Be-Pe Plåtslageri, som ansöker om ditt preliminära rot- och rutavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutliga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

Vi kan plåt

Kontakta oss och berätta om ditt plåtuppdrag!